HTML

The Walking Dead Blog

A blog, a The Walking Dead című sorozat rajongóinak és őrültjeinek szól elsősorban. Behind the scenes és egyéb érdekességek a sorozatról. Szereplők beszéltetése és hírek az AMC-től. Minden ami érdekelheti azokat akik bár nem tudnak angolul, szerves részét akarják képezni a sorozat rajongói táborának.

Archívum

Bemelegítés avagy Sétáló Halott?

thewalkingdead 2011.03.28. 11:09

 Kezdjük az egész blogot egy kis elemzéssel. Nyilván ha a blogra eltaláltál akkor már egy kis sejtésed lehet arról, hogy mi is ez a The Walking Dead. 

Ha mégse hát most gyorsan megválaszolom a kérdésed:

Jelenleg egy 1 évadból (6 részből) álló sorozat melyet Magyarországon nem vetített egy csatorna se. Ebből kifolyólag magyar szinkront se készítettek hozzá. Nos ilyenkor jön az, hogy a lusta emberek ki is ikszelik az ablakot mert "én ugyan nem olvasok". Ha jobban belegondolok még lehet jobb is így... általában a szinkron sokkal jobban tükrözi a valóságot. 

A tartalom tömören, spoil nélkül:

Egy olyan férfiról szól aki "átaludja" a világvégét egy kórházban és mire felébred majdnem mindenki vagy halott vagy "walker" azaz zombi. Egy cél hajtja, a családja. Meg akarja találni őket minden áron és ezért ha kell átlovagol egy seregnyi zombin is.

Ennyit elöljáróban, a többit megtudod ha nekiállsz nézni.

Kezdjük el akkor az elemzést. A cím, The Walking Dead.

Volt már példa nem egy zombis, gyilkolós sorozatra és még több filmre is. Általában a történet majdnem ugyan az, jön a vírus és tömören meghal mindenki.

A történet itt se tér el annyira az előzőektől de ami számomra nagyon nagy plusz, hogy olyan kérdésekre is igyekeztek választ adni a készítők amire eddig nem volt példa. Csak, hogy pontosan tudd miről beszélek:

A vírust itt nem tudják le egy "ó igen, elszabadult egy halálos zombivírus és most meghalunk" mondattal. Próbálnak megoldást találni és ezt meg is mutatják. De természetesen ezt is megtudod majd ha megnézed. 

Épp ezekből kifolyólag a címe se a legtalálóbb cím de mégis van benne valami ami különlegessé teszi. A halál szó használata picit erős de, pont emiatt olyan vonzó az egész és az pedig, hogy ezt összekapcsolják egy olyan szóval amit minden esetben élő dologgal asszociálunk, zseniális és egyben őrült is.

A walking szónak egyébként külön jelentéstartalma lesz a szónak mint "walkers" azaz sétálók.

Nem szeretnék mindent egyenként bemutatni, minden részt bemutatni hisz nem képregény a blog.

A következő bejegyzésben kaptok elérhetőségeket a letöltéshez illetve magyar feliratot is. Addig is izguljatok vagy UTFG. :)

Címkék: start elemzes bemelegites

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thewalkingdead.blog.hu/api/trackback/id/tr222778043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása